Home Ads

2019. április 5., péntek

A Zeniten túl - @KateSyrana


A Zeniten túl

Fülszöveg

Képzelj el egy világot, ahol az eget a sárkányok uralják. Képzelj el egy világot, ahol még a madarak sem mernek, csak épphogy a fák fölött repülni. Képzelj el egy világot, ahol nincs szegénység, nincs betegség, nincs bűnözés. S ez ott fekszik, a Zeniten túl. Csak a sárkányokon kell átjutnod, de az még senkinek sem sikerült.








Értékelés

Egy gyönyörű, és egyben szomorú történet, ami az álmok beteljesítéséről, és az önzetlenségről mesél nekünk.

Borító
Kiváló választás, igazából tökéletesen illik a történethez, kizárólag a cím színén változtatnék, a fekete önmagában nagyon eltűnik, de összeségében remek kép a novellához.

Fülszöveg
Csodálatosan kiegészíti a borítót, és a címet. Pontosan azt nyújtja, amire szükség van. Rövid ismertető, ami tökéletesen felkelti az olvasó kíváncsiságát.

Helyesírás
Kifogásolhatatlan, minden a helyén van. Egyedül a gondolatjelek hiányoznak itt is, mint a legtöbb wattpados történetnél, mint tudjuk a felületre csak átmásolni lehet ezt a jelet. Illetve, ami kissé szokatlan volt számomra, hogy a sárkány gondolatátviteles kommunikációjánál hullám jelet használ az író, és nem dőlt betűket, de ezt nem tartom hibának. Mindössze ennyi észrevételem volna, de még elütéssel sem találkoztam a történet során. Le a kalappal.

Fogalmazás
Kifejezetten érzékletesen ír az alkotó, pont annyira ragadja magával érzékszerveinket a történet során amennyire igényli ez a rövid kis novella. Igazi fantasy hangulatú történet, ami egy gyönyörű helyen, de keserédes téma kapcsán játszódik.
Meggyőződésem, hogy a történetet a "Kell ott fenn egy ország" című dal ihlette, amit magam is elképesztően szeretek, a világ egyik legszebben megírt dallama, és szövege. Tökéletesen illik rá ez a történet.
A hangulatfestő szavaktól kezdve, a párbeszéden át minden a helyén van, tökéletes ritmusban halad a bemutatástól, a váratlan cselekményen át a végkifejlet felé. Igazán szép munka!

Történet
Lehengerlő. Egy rövid kis történet, ami igazán megérinti az olvasó szívét. Már az elejétől érzékelhető a szomorú végkifejlett, remek utalásokat hint el az író, miközben főszereplőnk Milla fáradtságos utat tesz meg a Zenit felé, arra a helyre, ahová oly' sokan vágyódnak, de még senki sem jutott el oda.
A történetben sárkányok szerepe is körvonalazódik, és mire a legvégére érünk, ráébredünk, hogy Zenit is egy átvitt értelemben vett hely. Milla nehéz sorsa ellenére is egy csodás célt tűz ki maga elé, és még a végső határain is a legjobbat hozza ki magából, ami csak egy embertől várható. Féleleme ellenére is helyesen cselekszik, és együttérzése viszonzásra lel.

Előadásmód
Kifejezetten tetszett, hogy szépen, de egyszerűen meséli el az író a történetet, nem próbálja pátoszra emelni fogalmazásával a történetet. Nagyon szép gördülékeny, olvastatja magát, a választott zene csak fokozza a hangulatot, szinte lehetetlen könny kicsordulása nélkül végig olvasni, ahogy felvezeti az eseményeket, a fájdalmas végkifejletig.
Igazán meghatóra sikeredett, szép és szomorú történet egyszerre, elszorul az ember szíve.

Összeségében, egy olyan alkotás itt wattpadon, amit mindenkinek olvasnia kéne. Nem bonyolult, összetett, vagy mélyenszántó gondolatébresztő történet. Egyszerűen csak szépen megható.
Fantasztikus lett! Még rengeteg alkotást, és sok-sok olvasót kívánok!


A 2019. áprilisi versenyen elért pontszámai:
Borító: 9
Fülszöveg: 10
Helyesírás: 10
Fogalmazás: 10
Történet: 10
Előadás mód: 10
Összpontszám: 59 pont
A kritikát írta és pontozta: Mila

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kattintások

Kapcsolatfelvétel

Név

E-mail *

Üzenet *