Home Ads

2019. június 29., szombat

Sárkányfi - @Draconim

Fülszöveg

Egy világ, mely fölött sárkányok uralkodnak. A legkülönfélébb méretben, s színekben pompázó pikkelyes, tüzet okádó hüllők. Ezek a csodálatos, ám nagyon veszélyes lények őrzik a városokat, és tartják fent a rendet. Sokan azt gondolják, hogy ez a rendszer tökéletes. Azonban csak igen kevesen sejtik csak, hogy ez nem teljesen van így.

Az ifjú William Jake Stonewing élete egy nap gyökeresen megváltozik. Rég elfeledett titkok és technikák kerülnek napvilágra - köztük egy igen veszélyes családi titok is. Elég kitartó lesz-e Jake ahhoz, hogy szembenézzen mindazzal, ami rá vár? És elég fontos lesz-e neki szerelme ahhoz, hogy olyan dolgokat tegyen meg, amelyet eddig még senkinek sem sikerült? Hamarosan kiderül....


Értékelés

5 fejezet
Ongoing
Original

A egy olyan fantasy mely a sárkányok uralta világról és az általuk „megtűrt" emberekről szól. Az író saját története egy olyan világban, ami egyértelműen magával fog ragadni minden olvasót, nem az egyedisége sokkal inkább az előadásmódja miatt. A sárkányok egy olyan örökzöld fantasy műfaj, amiből néha, úgy érezzük Dunát lehet rekeszteni, de mindig elő tudnak állni az írók egy újszerű ötlettel.

A borító tökéletes, mintha csak egy valódi kiadvány képét látnám a wattpad felületén, meg mertem volna esküdni, hogy láttam már hasonlót, de minden bizonnyal csak a remek képválasztás, a színvilág és a felirat jól megtalált elrendezése csalta meg a képzeletem. Tökéletesen passzol a történethez, ha trilógia lesz belőle, hasonló képvilággal, de más színekben a folytatás borítóit is el tudnám képzelni.

A fülszöveg is kiváló, kellően figyelemfelkeltő és magával ragadó, azaz érzés fogja el az olvasót, hogy feltétlen bele akar lapozni a történetbe és ennél többre nincs is szüksége egy wattpad fülszövegnek.

Egy-két elvétett hibát leszámítva a helyesírása abszolút remek, a béta biztosan nagy segítség, és valódi igényesség az írótól, hogy keresett magának egyet. A fogalmazása is olyan megfontolt, gördülékeny, hogy könnyen siklik tekintetem a sorokon. Nem zökkent ki egyetlen furcsa képzavar sem. Hihetetlenül szórakoztató, és jó érzés olyan ifjúsági fantasyt olvasni a neten, ami ilyen igényesen került megírásra. Kizárólag azért nem kapott rájuk maximum pontszámot, mert némi hasonlattal és szinonimák használatával még érzékletesebbé tehetné az író a cselekményt.

A történet komolyan megküzdött az első helyért, nagyon tetszik az egész koncepciója a szereplői, a lények személyisége. Az egyetlen oka, hogy nem foglalhatta el az első helyet, hogy hihetetlenül emlékeztet egy másik már kiadott történetre, ami igaz abszolút nem az író hibája, de mivel még csak öt fejezetet volt lehetőségem elolvasni, közel sem tűnt olyan egyedinek az ötlet, mint a nyertes alkotásé. Könnyen meglehet, hogy a folytatásban komolyan meglepődőm majd, mert olyan ötletek bukkantak elő olvasás közben, ami egészen megnyugtatott arról, hogy az író sokat olvas, és komoly fantáziát tudhat a magáénak. Biztos vagyok benne, hogy már eddig is sokat dolgozat a történeten, még mielőtt október 16-án publikálta volna a wattpadra.

Előadás módja igen magával ragadó, nagyon tetszenek a leírás részek, a főszereplők személyisége és gondolkodásuk. Árnyaltak a karakterek, és jó látni, hogy Jake nem veti magát felelőtlenül mindenbe, hanem teljes bizonytalanságban szenved a jövőjét illetően, de igyekszik megfontoltan cselekedni.

Mindenkinek ajánlom, aki szereti a kategóriájába tartozó történeteket, mindent megkap tőle az olvasó, amit egy sárkányos, fantasy kalandregénytől remélni lehet.

Őszintén várom a folytatást!


A 2019. januári versenyen elért pontszámai:

Borító: 10 pont
Fülszöveg: 10 pont
Helyesírás: 10 pont
Fogalmazás: 9 pont
Történet: 9 pont
Előadás mód: 10 pont

Összesen: 58 pont

A kritikát írta és pontozta: Mila

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kattintások

Kapcsolatfelvétel

Név

E-mail *

Üzenet *