Home Ads

2019. július 5., péntek

Csak a zsaru meg ne tudja! - @Mademoiselledolores

Fülszöveg

Monica Silverstone a húszas éveiben járó rendőrnő szárnyai alá veszi a depressziós Blair Stiltont, aki a lakótársa lesz. Blair látszólag imád a nővel együtt élni, azonban imádatának tárgya korántsem a lakótársa, sokkal inkább annak szomszédja, a tizenhárom éves Brendon. 
 Blair bármire képes, hogy megszerezze a kisfiút...



Értékelés

15 fejezet
Ongoing
Original

Elképesztően nehéz dolgom volt, mikor döntést kellett hoznom ki nyerje januári wattpad sztorija versenyt. Ez a történet egy elképesztően komplex és súlyos témát boncolgat. Bárkinek szívesen ajánlom, aki feltudja dolgozni az olyan komoly és nehéz témákat, mint az árvaság, gyilkosság, pedofília és a depresszió kérdése.

Nem szeretnék túl sok információt előre közölni az olvasók számára, de fontosnak tartom megírni, hogy ebben a történetben rendhagyó módon nem az áldozat, hanem a pedofil szemszögéből látható és komolyan elgondolkodtatja az embert.

Októberben írtam kritikát az író egy másik történetéről, ami egy iskolai vígjáték, míg ez egy igen súlyos téma, egy durva 18+ krimi történet. Mindkettő nagyon magával ragadott és gyorsan falja az ember a fejezeteket, már önmagában az is lenyűgöző, hogy két teljesen távol álló műfajban is ilyen hatásosan tud alkotni az író.

Kezdjük az értékelést a borítóval, valójában maximális pontszámot érdemel, minden a helyén van a képválasztás erős, a cím tökéletes és minden olvasható, könnyen kivehető, a színvilága is meghozza a hangulatot.

A fülszöveg ijesztő és durván oda csap, pontosan szembesíti az olvasót miről is lesz szó a fejezetek alatt, bár nem teljesen úgy állítja be a történetet, ahogy valójában játszódik, de ezt hívjuk ugye csavarnak.

A helyesírás komolyan remekel, bár több ilyen igényesen összerakott történetet olvashatnék, a fogalmazása is olyan karakteres, hogy minden pillanatát élvezni a szereplők gondolatainak.

A történet fordulatos, kiszámíthatatlan, meglepően drasztikus és az előadás mód is kifejezetten érzékletes. A szereplők külön szemszögeket képviselnek a történetben és remek kontrasztot nyújtanak. Az egyetlen, ami felett nem tudtam teljesen átsiklani, hogy Brendon viselkedése alapján az elején egy alig 8 éves kisfiúnak tudtam elképzelni, míg később egy nagyon is tapaszalt, okos 13 évesnek tűnt, aki korát meghazudtolóan tapasztalt és előre látó. Persze megtörténhet, hogy a történet tartogat még durva fordulatokat, talán nem ez az első alkalom, hogy zaklatják a fiút, talán valójában egy pszichopata a srác, de messze ráhúz tíz évet a korára egyes pillanatokban a reakcióival.

Összességében ütős sztori, és mindenkinek ajánlom, akit nem rettent el ez a témakör, gyenge idegzetűeknek semmi kép nem ajánlanám.

Olvasd a történetet wattpadon!



A 2019. januári versenyen elért pontszámai:

Borító: 10 pont
Fülszöveg: 10 pont
Helyesírás: 9 pont
Fogalmazás: 9 pont
Történet: 10 pont
Előadás mód: 9 pont

Összesen: 57 pont

A kritikát írta és pontozta: Mila

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kattintások

Kapcsolatfelvétel

Név

E-mail *

Üzenet *