Home Ads

2019. július 5., péntek

Most komolyan? - @Palma215

Fülszöveg

Lilla legjobb barátnője Aliz. Rajmund legjobb barátja Jusztin.

Négy fiatal és két teljesen klisés szerelmes sztori. Lilla és Ray egy buliban túlságosan is összeakaszkodnak. Bár a lány legszívesebben elfelejtené a dolgot, beüt a krach. Ray odavan Lilláért, de a lánynak nem imponál a magas, barna rosszfiú. 
Aliz és Jusztin utálták egymást. Aliz megveti Jusztin arrogáns formáját, Jusztin pedig nem szereti, ha a lányok nincsenek odáig érte. Legjobb barátaik közös ügyei miatt mégis kénytelenek elviselni egymást. 

Mit tennél, ha a tipikus rosszfiú bolondulna érted, de te ezt nem tudod viszonozni? 
Ha összekerülsz a legnagyobb paraszttal, akit valaha ismertél, és még jó pofát is kell vágnod hozzá? 

Egy olyan abszurd történet, ahol csak azt tudod kérdezni: most komolyan? 
Igen, komolyan.

Értékelés

10 fejezet
Ongoing
Original

Az Instant szerelem alkotója ezúttal is nagyot robbantott. Rögtön felismertem a fogalmazási stílusáról, ami egyszerűen összetéveszthetetlen.

A borító találó, szépen montázsolt, megadja a hangulatot az olvasáshoz színvilágával. A fülszöveg ezúttal is ütős, röviden mutatja be a szereplőket és a felállást. Már itt tudunk azonosulni a karakterekkel, és ennél gyorsabban nem is lehetne kattintani egy történetre.

Fogalmazása ezúttal is választékos, érzékletesen használja a szavakat, gyorsan magával ragad minket a hangulat és rögtön átérezzük Lilla nehéz helyzetét. Időnként itt is találni benne képzavart, de alapvetően jól használja a hasonlatok.

A helyesírása teljesen rendben van, egy-két elütést találni csak benne. Az alkotásnak bétája is van, ami az író igényességét is bizonyítja.

A történet nagyon hasonlatos az Instant szerelemhez, bár ha jól tudom ezt az alkotást kezdte el hamarabb az író. A karakterek jelleme magával ragadó, könnyen belehelyezkedünk nézőpontjaiknak köszönhetően a helyzetükbe.

Viszont nem tudta elkerülni figyelmemet a hasonlóság a két történet szereplői között, a különbség, hogy még itt inkább az okos, visszahúzódó, de szép lány szemszögét és nehézségeit követjük nyomon, a másik történetben elsősorban a nagyszájú és flegma lány szereplő került a középpontba. Én őszintén élveztem volna, ha a két sztori egy és ugyanazon karakterekkel játszódik.

Valójában, ha valami, akkor mindössze ez lehet csak zavaró az olvasók számára, hogy a két történet szereplői hihetetlenül hasonlóak, és mindkettő előadásmódja igen hasonló élményt nyújt a számunkra. Fogalmazás stílusában is csak enyhén különbözik a kettő. Azonban a két történetben konfliktusa egész másra éleződik ki.

Összességében egy elgondolkodtató történet, olyan nehézségekkel, amiktől mind féltünk tinédzser korunkban. Szeretettel ajánlom, azoknak, akiknek szükségük van egy drámai fordulatokkal teli történetre.

Olvasd a történetet wattpadon!


A 2019. januári versenyen elért pontszámai:

Borító: 10 pont
Fülszöveg: 10 pont
Helyesírás: 8 pont
Fogalmazás: 7 pont
Történet: 9 pont
Előadás mód: 10 pont

Összesen: 54 pont

A kritikát írta és pontozta: Mila

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kattintások

Kapcsolatfelvétel

Név

E-mail *

Üzenet *