Home Ads

2019. július 5., péntek

Elvarázsolt Göteborg - @lazardia2002

Fülszöveg

Az éves boszorkánytanács idén is összegyűlt, azonban akadt egy kis bökkenő: az ünnepi boszorkányok ne jelentek meg. De nem csak kis hazánkban, Európa szerte senki sem tudja , merre vannak. De ez még nem minden: Európa spirituális központjában, a svédországi Göteborgban egyáltalán nem jött össze az éves gyűlés. Mi történhetett? Hol vannak? Miért nem jelentek meg? Majd a mi kis hazai boszorkányaink nekilódulnak és kiderítik...




Értékelés


2 fejezet
Ongoing
Original

Összesen két fejezet került fel a wattpadra eddig, de nagyon ígéretes történetnek indul. Főszereplőink magyarországi boszorkányok, akik igen változatos készségekkel rendelkeznek, mindenkinek van saját specialitása, képesek irányítani a környezetünket pl. évszakokat, ünnepeket.

A borító nagyon hangulatos, igaz a cím és az író nem szerepel rajta, így mindössze hét pontot kapott. Ezen kívül, mivel eddig összesen két fejezet került fel azt sem tudtam megállapítani, mennyire illeszkedik a történethez a megjelenített kép, mindenesetre varázslatos hangulatot ad az indításnak.

A fülszöveg szépen összefoglalja, mire számíthatunk a történettől és minden megtalálunk benne, ami az első fejezetből is kiderül. Kíváncsiságot felkeltő kérdéseivel ráhangol az olvasásra. Remekül összerakott szöveg, ezért is kapott rá maximális pontszámot.

Már sokszor kiemeltem, de muszáj ismét leírnom, hogy mennyire értékelem mikor valaki Magyarországon játszódó történetet ír, vagy magyar főszereplőkkel dolgozik, hisz mégiscsak az írók többsége ezt a kultúrát ismeri elsősorban. Ebben a történetben is örömmel olvastam, hogy kis hazánkból valók a szereplők.

A helyesírás kiváló, jól használja az írásjeleket, a vesszők a helyükön vannak, a párbeszéd külalakja is teljesen jó, egy-két elütést eltekintve minden rendben vele. Fogalmazása választékos, érdekesek a leíró részek, amiben a szereplőket bemutatja.

Az ötlet, hihetetlenül szórakoztató az egész nagyon aranyosan indul. Történetünk Debrecenben kezdődik a magyarországi boszorkányülés éves találkozóján, ahol rejtélyes okból kifolyólag egyes tagok nem jönnek el. Később kiderül, hogy Európa szerte ugyanezen a napon megtartásra került ülések hiányosan zajlottak, mi több Svédországban egyetlen boszorkány sem jelent meg. Mivel ezek az ülések titkosak egyelőre nem tudtuk meg, hogy kik tájékoztatták a magyaroknak minderről, mikor senki nem vett részt a svéd ülésen, de ez nyilván idővel kiderül.

Hőseink megszavazzák, hogy felkerekednek, és kiderítik, mi lehet az eltünések oka. Valójában innen lenne izgalmas a történet, de jelenleg itt tartunk. Azért kapott mindössze nyolc pontot a történetre, mert további fejezetek hiányában igen nehéz megállapítani milyen formában teljesedik majd ki a konfliktus.

Összességében az én kíváncsiságomat felkeltette, nagyon szórakoztató módon adja elő a karaktereket az író, így biztosan érdekes kalandtörténet elé nézünk.

Kíváncsian várom a folytatás, remélem mielőbb publikálásra kerül!

Olvasd a történetet wattpadon!



A 2019. januári versenyen elért pontszámai:

Borító: 7 pont
Fülszöveg: 10 pont
Helyesírás: 10 pont
Fogalmazás: 9 pont
Történet: 8 pont
Előadás mód: 10 pont

Összesen: 54 pont

A kritikát írta és pontozta: Mila

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kattintások

Kapcsolatfelvétel

Név

E-mail *

Üzenet *