Home Ads

2019. július 12., péntek

Wolf Child - Lìfa-saga Book 1 - @Cs3ng3

Fülszöveg

When her village gets burnt down to the ground, the young viking warrior Lìfa discovers the dark secrets of her past. To fulfill her fate she sets sail on the whale road with twelve mighty warriors on a quest for revenge, gold... and Midgard's most powerful weapon!
Can she accept her legacy and become the leader she needs to be, or will she end up alone and among enemies? 
„It all depends on how you look at it. It can be a curse, yes. But Loki is a clever god, who survives almost anything and cuts himself out of even the toughest situations. You choose the path you want to take. Be covered by the weight and the shadow of your past, or turn your face to what will come next."

Értékelés


Completed, 16 fejezet +Map, Aesthetics

Borító

Gyönyörű, igényes, szépen szerkesztett. Tökéletes helyen van a cím, meglelő a betűtípus, figyelemfelkeltő. Színvilágában is teljesen megfelel a történetnek. Esetleg annyit tudnék mondani negatívumként, hogy a két kör alakú matricát, ami mutatja azt hiszem, hogy milyen versenyen ért el kiemelkedő helyezést a mű, én teljesen feleslegesnek tartom. A könyv leírásában úgyis fel van tüntetve minden, ami lényeges.

Fülszöveg

Az elolvasás után megfelelően felcsigázta az érdeklődésem, így nagy izgalommal kezdtem bele az olvasásába. Leírom azt is, hogy egyáltalán nem csalódtam. Pontosan azt kaptam a történettől, amire számítottam. Talán még többet is.

Helyesírás

Ennek a pontnak a legelején szeretném megdicsérni a nyelvtudásod. Fantasztikus. Igazán ritka, hogy valaki ennyire jól tudjon beszélni – illetve írni – angolul, vagy bármilyen idegen nyelven. Én személy szerint soha nem próbáltam angolul írni, mert nem gondolom, hogy helyesen használom a nyelvtant, és a szókincsem sem közelíti meg azt az értéket, ami elegendő lenne egy könyv megírásához, azonban sokkal szívesebben fordítok. Ráadásul még különböző szakszavakat (vagy nem tudom, hogyan fejezzem ki magam) is használ az író a részek során, amik a vikingekkel, különböző harci fegyverekkel kapcsolatosak.
Nagyon szépek a részek külalakjai, elütésből származó hiba egyáltalán nincs a műben. Szép, hogy az író figyelt az angol formai követelményekre is, és azoknak megfelelően írta a művet. Itt legfőképp a párbeszéd helyesírására gondolok.
Nyelvtanilag mindent teljesen rendben találtam, semmi olyan szó, szókapcsolat nincs a szövegben, amin megakadna a szem, teljesen érthető, ami történik, ami le van írva.

Fogalmazás

Dicséretre méltóak a leíró részek. Gyönyörűen meg vannak fogalmazva, változatos szókinccsel, és remekül adják át a történet hangulatát is.
Hasonló mondható el a szereplők párbeszédeiről is. Frappáns megfogalmazás, nincsenek felesleges beszédek.
Ugyancsak nincsenek ragozásbeli hibák, azt kell mondjam, olvasás közben arra gondoltam, mintha az írónak a kisujjában volna az angol nyelv.

Történet

Igazán ötletesnek tartom a történet elején a karakterekhez készített úgynevezett moodboardokat, és még inkább a térképet. Sokat segítettek a történetben a szereplők elképzelésében, és a helyszínekében is.
Remek történet. Az alapötlet nagyon kreatív, egyáltalán nem olvastam még ilyesfajta történetet, ami egy viking lány életét így mutatta volna be, sőt. Eddig semmilyen vikingekről szóló történetet nem olvastam. A befejezése is nagyon tetszett.
Gyönyörű a történet vezetése, a könyv olvastatja magát. A szereplőket is nagy odafigyeléssel dolgozta ki az író, látszik, hogy igazán jól utánanézett a dolgoknak, amikről ír.

Előadásmód

Gyönyörű. Megragad, magához láncol, és el sem enged a történet végéig. Szinte mintha végig kalauzolna a könyvön. Nehéz lenne ennél a pontnál olyan dolgot említeni, amit másképp kellett volna csinálnia az írónak.

Összességében egy kiváló művet olvashatunk. Ajánlanám bárkinek, aki szereti a fantasy vagy kaland témájú könyveket. Igazán szép munka! Öröm volt olvasni! Remélem még hasonlóan igényes és lenyűgöző munkákat láthatunk, vagy esetleg tarthatunk majd a kezünkben az írótól.



A 2019. májusi versenyen elért pontszámai:

Borító: 9 pont
Fülszöveg: 10 pont
Helyesírás: 10 pont
Fogalmazás: 10 pont
Történet: 10 pont
Előadásmód: 10 pont

Összpontszám: 59 pont

A kritikát írta és pontozta: Petra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kattintások

Kapcsolatfelvétel

Név

E-mail *

Üzenet *