Home Ads

2019. július 5., péntek

Szél, szerelem, Veszprém l. Anna - @katherinepoll


Fülszöveg

Anna frissen végzett orvos, aki rezidens képzését kezdi a veszprémi
kórházban. Az úton hazafelé, a vonat utasai közt észrevesz egy helyes férfit, Áront, akiről
hamarosan kiderül, hogy az anyja új férje, akit eddig képen sem látott, akiről az anyja alig beszélt,mert a házasság külföldön, hirtelen köttetett.
Anna eleinte neheztel a férfira, törtetőnek, számítónak tartja, még a jóképűségét is utálja. Ám az ellenszenv hamar múlik, hogy valami másnak adja át a helyét.
Lehet-e választani a szerelem és a család között, és mi van, ha mégis muszáj?




Értékelés


Completed 

42 fejezet

Ez a könyv egy friss diplomás, praxisát éppen csak elkezdő fiatal lány életébe enged bekukkantást, amikor is a megszokott rend felborul, amikor az anyjának szeretője lesz, és a lány – Anna – kissé különös módon találkozik a mostohaapjával. Persze a történet nem csak ennyiből áll, ezen kívül van még nagyon sok történés, konfliktus, ez csak a kezdete.

Borító

Szép, elég sokat elárul a történetről. Minden rajta van, ami nélkülözhetetlen. Következtetéseim szerint főszereplőnket, Annát ábrázolja, így egy kis információt ad a lány külsőjéről. A cím betűtípusa tetszik, olvasható. Annyit tennék, hogy a címet nagyobb betűtípussal írnám, ezzel felhívva rá a figyelmet, valamint egységesíteném a betűtípusokat, mert nem szokás ötvözni őket a fedőlapon.

Fülszöveg

A leírás engem igazán megragadott, kíváncsivá tett, azonnal belevetettem magam a történetbe. Egyes szám harmadik személyben íródott, ez szuper, nincsenek benne hibák sem. Annyi, amennyinek lennie kell, sem több, sem kevesebb.

Helyesírás

A szöveg egészét tekintve igazán jó. A  párbeszédek központozása is abszolút rendben van. Pár helyen kizökkentő hibák vannak, például a fénykép két p-vel van írva, a dísz bokrokat egybe kell írni, pár helyen vesszőhiba, lemarad a mondatvégi írásjel. Valószínűleg elütés, hiszen az egész szöveg szép, tiszta, gyönyörű helyesírással van megírva. Ezektől könnyen eltekinthetünk, hisz az egész szöveg annyira rendezett, hogy szinte olvastatja magát.

Fogalmazás

Igazán karakteres, beleszőve a főszereplő gondolatait, amik igazán különlegessé tették számomra a művet. Egyedi. Vannak metaforák, amik igazán széppé teszik a szöveget. Leíró részekben sem szűkölködik a történet, ám jó egyensúlyban van a párbeszédekkel. Jó a fogalmazás stílusa, észrevehető egy jellegzetes, állandó írási stílus. Könnyen haladtam a történettel, számomra nagyon jól olvasható volt.
A történet egésze egyes szám harmadik személyben kerül leírásra, ami véleményem szerint a lehető legjobb választás. Ennek köszönhetően könnyen belátást nyerünk az összes szereplő szemszögébe.

Történet

A történet eseményei sűrű egymásutánban követik egymást, mindig akad valami probléma, konfliktus, ami a lehető legkönnyebben gördíti előre a cselekményt.
Azt hiszem kijelenthetem, hogy a történetben vannak klisék, ám én szívesen olvasom őket. Például amikor Anna és Áron elmennek állatorvoshoz a macskával, és a doktor Anna férjének nézi Áront. Mindannyian ismerjük már a helyzetet, mégis imádjuk olvasni. Legalábbis én igen.
Plusz pont, hogy Magyarországon játszódik a történet, magyar nevekkel. Ez igazán ritka mostanság; a legtöbb író kizárólag külföldet használja helyszín gyanánt, és szintén külföldi nevekkel ír.

Előadásmód

Az egész mű hangulata felettébb kellemes, könnyedén érthető, igaz, hogy hétköznapi témát dolgoz fel, mégis megtalálta azt a módot az író, amivel különlegessé teheti az irományt. Ilyenek például a humoros párbeszédek, egyéni írásmód.
Szépek a lírások is, tele hosszú, szépen megfogalmazott mondatokkal. Könnyedén siklik rajta a szem, ettől olyan jó olvasni.
Összességében egy nagyon jó családi történet, ami megmutatja egy aranyos, jólelkű, kissé kiváncsi, bájos lány életét, főként ebben az időszakban, amit fent leírtam.
Bárkinek ajánlom, aki szereti a drámai költeményeket, megfűszerezve egy kis humorral, remek karakterekkel és igényes kivitelezéssel!
Gyönyörű munka! Remélem a továbbiakban még sok ilyen és ehhez hasonló történetet olvashatunk az írótól!

A 2019. júliusi versenyen elért pontszámai:

Borító: 9 pont
Fülszöveg: 10 pont
Helyesírás: 10 pont
Fogalmazás: 10 pont
Történet: 9 pont
Előadásmód: 10 pont

Összesen: 58 pont

A kritikát írta és pontozta: Petra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kattintások

Kapcsolatfelvétel

Név

E-mail *

Üzenet *