Home Ads

2019. július 12., péntek

Tiltott kísértés - @OnniColombano

Fülszöveg

Mi történik akkor, ha egy látszólag nyugalmas világba beférkőzik az, amire sosem vágytál? Vagy talán mégis?

Elina az átlagos középiskolások életét éli. Barátok, család, bulik, és nem mellesleg a pasik. Egy szerelmi csalódást követően elege lesz egy időre az ellenkező nemből, úgy dönt, letesz a szerelemről. Képtelen bízni, felépít egy falat, és megfogadja, hogy nem enged át senki azon a falon. Aztán jön Chris, és megváltoztat mindent. Beviszi egy olyan életbe ahonnan nincs visszaút. Nincs több kétely, csak ők ketten. Vajon sikerül megbirkózniuk az eléjük gördülő akadályokkal? Vajon egyesülhet két világ háború nélkül?

Értékelés


Completed, 35 fejezet

Borító

Szép, illik a történethez. Leginkább a piros szín fogott meg, ez dominál, és tökéletesen passzol a címben lévő kísértés szóval.
Másfelől engem meglehetősen zavar, hogy a cím két különböző betűtípussal van írva. Más helyzetekben ez oké, amikor a két betűtípus illik egymáshoz, kiegészíti egymást. Ez esetben a felső sor meglehetősen szögletes, az alsó sor pedig már írott.
Mivel a két szó külön sorokban van elhelyezve, az ékezetek nehezen olvashatóak a borítón.
Én az írói nevet is más helyen tüntettem volna fel, mint közvetlenül a cím fölött, mert így nagyban megnehezíti az elolvasását is. Valamin elég vékonnyal van írva, és a betűmérete sem a megfelelő.

Fülszöveg

Első olvasásra nem fogott meg, arra gondoltam, ha ezt egy könyvesbolt polcáról venném le, ugyanilyen lendülettel vissza is tenném a helyére. A történet egy átlagos középiskolás lányról, az ő életéről szól. Nem ígér sok bonyodalmat – a szerelmen kívül. Nagyon sok ilyen történet létezik már a magyar wattpadon, és aki olvasott már csak egyet is – vagy akár többet – hamar rájön, hogy nem kíváncsi több ilyenre. Ez azonban nem azt jelenti, hogy egy látszólag sablon történet nem lehet izgalmas. A fülszövegből megtudhatjuk, hogy Elina élete hamarosan hétköznapiból nem megszokottá változik át, amint betoppan Chris.

Helyesírás

Majdnem teljesen hibátlan ez a pont, egy dolgot kivéve. Ez pedig a központozás. Gondolatjel előtt, és után szóköz, ez rendben van, viszont ahogy láttam a pontok helyével meggyűlt az író baja. Ezt nem vezetném most itt le, de érdemes lenne utánanéznie az írónak.

Fogalmazás

Kiséé hétköznapias, eléggé szókimondó. Gondolok itt olyanokra, hogy luvnya. Ez persze nem hiba, csupán egy észrevétel. A leíró részek jók, azonban eléggé leragadnak a tények közlésében. Kicsit több érzelmet lehetne belevinni, vagy esetleg bekukkantást engedni a főszereplőnk gondolataiba.

Történet

Ahogy elkezdtem olvasni, hirtelen nagyon a Szent Johanna Gimire emlékeztetett, annyi különbséggel, hogy a főszereplő lány nem visszahúzódó könyvmoly, hanem talpraesett, vakmerő lány, aki nem idegenkedik sem a fiúktól, sem a bulitól és piától. Később, a történet előrehaladtával egyre több tulajdonságát ismerhetjük meg, ami teljesen jó.

Előadásmód

Számomra ez tetszett a legjobban a műben. Mindenki számára érthető hétköznapi fogalmazás szlengek nélkül, de mégis megőrzi a könyvhöz illő laza stílust.
A cselekmények leírása nagyon jól megy, szépen haladnak a történések, bár megjegyezném, néha kissé gyorsan, ami megnehezíti az események követését. Néha hagyni kell, hogy az olvasó is megeméssze, felfogja a dolgokat. Már az iskola első napján annyi dolog történik, ami a való világban sokszor két hét alatt sem következik be, ilyen nézőpontból vizsgálva a mű nem reális.
Ettől eltekintve igazán szórakoztató a történet előadásmódja, maximális pontszámot érdemel.

Összességében egy remek ifjúsági történetet olvashatunk, amit kimondottan a fiatalabb korosztályoknak ajánlanék olvasásra. Szép munka!



A 2019. májusi versenyen elért pontszámai:

Borító: 8 pont
Fülszöveg: 8 pont
Helyesírás: 9 pont
Fogalmazás: 9 pont
Történet: 8 pont
Előadásmód: 10 pont

Összpontszám: 52 pont

A kritikát írta és pontozta: Petra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kattintások

Kapcsolatfelvétel

Név

E-mail *

Üzenet *