Home Ads

2019. július 12., péntek

Türelemjáték - @Melina_95

Fülszöveg

Ismerős az érzés, mikor mindent megteszel egy kapcsolatért, de az mégsem elég? Leila pont ezt éli át, mikor dobja a fiúja, ráadásul felejtenie sem olyan könnyű, mert ez épp a napsütéses Kaliforniában történik, ahol a magyar lány a cserediák éve kezdetén jár. Családja és otthon hagyott barátai nélkül kell helytállnia, és megoldani a gondjait, aminek a szakítás csak a kezdete... Egy zaklatási ügybe keveredés után azonban lassan kiismeri, kikre számíthat az új környezetben, megtudja, tényleg van-e félnivalója... Vagy rosszul gondolja?

Értékelés


Ez a történet egy magyar cserediák lány, Leila zűrzavaros életét örökíti meg, az olvasók pedig ezt kísérhetik végig, elolvasva a könyvet.

Könyvünk borítója szép, hangulatos. Ránézésre elmondja, hogy ez egy romantikus történet, és hogy aki mást keres, az bizony rossz helyen jár. A kép egy kissé sötét számomra, éppen hogy kivehetőek az előtérben az alakok.

A cím csupán egy szó, Türelemjáték, nekem azonban rögtön felkeltette az érdeklődésem. Kíváncsian kezdtem el olvasni a könyvhöz írt fülszöveget.

Elég érdekes fülszöveget írt az író, nem túl hosszú, de figyelemfelkeltő. El tudnám képzelni magam, ahogy egy könyvesbolt egyik soránál állva épp ezt olvasom egy könyv hátulján, és magamat ismerve, meg is venném. Ebből a pár sorból ízelítőt kapunk a könyvben leírtakból. Megtudjuk, hogy főszereplőnk, Leila cserediák Kaliforniában, és valamiféle zaklatási ügybe keveredett. Ezt elolvasva a könyvmolyok spekulálhatnának egy újabb klisés történetre, csupán annyi változtatással, hogy ennek a könyvnek a helyszíne Kalifornia.

A helyesírás teljesen rendben van, egyetlenegy hibát sem találtam, az írásjelek jól vannak használva. Látszik a részeken az odafigyelés, és hogy az író szereti csinálni, amit csinál. Szép hosszú mondatokat fogalmazol, amit öröm olvasni.

Egy magyar lány különleges története Kaliforniában. Szerintem a történet legeleje egy picit unalmasra sikeredett, egy kicsit túl részletezetten írja le Leila szenvedését a szakítással kapcsolatban. Ez nem feltétlenül hátrány, ha a történet többi részét is ilyen részletességgel fogod írni. A karakterekről annyit, hogy reális emberi tulajdonságokkal vannak felruházva, ezért könnyedén elképzelhetők a könyv egy-egy jelenetében. Például amikor Leila lányos zavarában egy serpenyővel akarja leütni Ádámot, vagy amikor a plázában a barátnőjével, Tatiana-val beszéli meg az Ádámos ügyet.

Az én véleményem szerint a fejezetek egy picit hosszúak, így az olvasó már azt várja, hogy mikor ér a végére. Persze ez a te döntésed, hogy milyen hosszúra írsz egy részt, ez csak az én személyes véleményem.

Bárkinek ajánlom, aki szereti az ifjúsági történeteket.

Olvasd a történetet wattpadon!


A 2019-es februári versenyen elért pontszámai:

Borító: 9 pont
Fülszöveg: 10 pont
Helyesírás: 10 pont
Fogalmazás: 10 pont
Történet: 8 pont
Előadásmód: 9 pont

Összesen: 56 pont

A kritikás írta és pontozta: Petra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kattintások

Kapcsolatfelvétel

Név

E-mail *

Üzenet *